Hoppa till innehåll

Kundens egna ord

13 kommentarer
 1. Åke permalink

  I veckan hade vi ett väldigt stort åskväder, noterade att jag inte var rädd över huvud taget. Tidigare har jag varit väldigt, väldigt orolig och rädd. Borta! Hur gick nu detta till?
  Inte ens lika rädd för ormar som tidigare!

 2. 66-årig f.d. arbetsnarkoman permalink

  Nu har det gått över två år sedan jag började hos dig Myriam. Anledningen till att jag började gå på behandling med rosenmetoden var att jag kände en väldig tomhet när jag trappade ner ett väldigt engagerat arbetsliv. I min bakgrund finns dessutom mycket att ta tag i, och det visade sig ganska snart att denna metod passade mig utmärkt.

  Under dessa två år så har jag ganska regelbundet besökt dig, lagt upp mig på britsen där det ofta gjort väldigt ont, men ändå på ett behagligt sätt vid din lätta och varma beröring som ändå ibland känns som en vikt på 100 kg upplagd på min rygg! Utöver beröringen så berättar du på ett lågmält och behagligt sätt vad som händer, uppmuntrar, ställer ibland någon fråga. I övrigt en behaglig avkopplande tysthet under behandlingen.

  Efter en pågående inre resa så sker det succesivt små, små saker men ändå väldigt stora som jag från början kanske inte hade förväntat mig. Ytlig synlig effekt kan konstateras som:
  – Andningen har förändrat sig. Tidigare så andades jag bara kort och bara med övre del på lungorna. Numera så rör sig inte bara bröstkorgen utan även magen när jag andas.
  – Tidigare när jag badade så kunde jag inte ligga still i vattnet och flyta. Numera tar jag in luft, flyter!
  – Fötter och händer har blivit mer levande med bl.a. synliga blodådror. Dessutom så fryser jag inte lika mycket om fötterna.
  – Mina tår var tidigare krumpna och böjde sig inåt. I dag när jag står barfota så sticker de rakt ut!
  – Automatiskt så sträcker jag på mig vilket märks på klädstorlekar.
  – En skada i axeln som jag sökt mycket läkarhjälp m.m. för att lindra ägnade du mycket tid åt. Det gjorde bara mer och mer ont, men efter många omgångar med koncentration på axeln så släppte värken. Känner i dag ingenting, och det nu utan kortisonsprutor!

  Detta om synlig yttre effekt som tydligt kan märkas och verkar ge en till synes kvarstående effekt. Dessutom finns det en inre effekt som inte syns så väl utanpå. Det som händer där går mera fram och tillbaka och upplevs dessutom mycket jobbigare då det väcks upp en massa undanstoppad ”skit”.

  Det du och jag jobbar med under behandlingarna verkar ge, eller helst så vill jag se/uppnå effekter avseende:
  – Närhet, t.ex. i relation till min fru men även i övrigt.
  – Förmåga att få och att vilja underhålla relationer med kompisar, vänner. Förr var det enbart arbetsrelationer.
  – Förr var jag oerhört säker i min yrkesroll. Nu kan och kanske vill jag inte gömma mig bakom denna trygghet. Osäkerheten slår till, usch. Något att jobba med. Inte så lätt!
  – Försöker tänka så mycket som möjligt i riktning, vad vill och vad tycker jag. Inte längre med att tillfredsställa andra för att få den efterlängtade uppskattningen som ändå verkar utebli ju mer jag vill ha den! Tänkvärt!?
  – Vågar röra mig fritt t.ex. på dansgolvet för det mesta, dock inte alltid. Kan lätt känna mig stel, hämmad och ”fastsurrad”.
  – Kunna skrika ut när något gör ont, inte som du påpekar, ”ligga där och pipa som en mus”, när behandlingen verkligen känns i kroppen.
  – Konsten att säga ifrån vilket jag alltid har haft svårt med. Låter konstigt då jag i yrkesbanan ofta suttit i chefsposition. Med ett skal går det att spela orädd och dölja mycket, men till slut blir det trångt under skalet!!
  – Kritik! Reagerar så starkt när jag känner mig kritiserad/ifrågasatt speciellt av min fru. Inte lätt med närhet, minsann!!
  – Som du försynt frågar mig utan att kräva något svar: ”vad är det som gör att du verkar vara så ofri”? Detta lilla korta ord med fyra bokstäver väcker så mycket, mycket i mig ska du veta. Oj, mitt i prick!! Det sitter i mig ju, kan inte skylla på någon annan hur gärna jag än vill.

  Har förstått att det jag gett mig in i är ett långt och enormt svårt arbete. Försöker nämligen att ändra ett mönster som jag fått med mig, fört vidare mer eller mindre till mina barn o.s.v. ………….. ! Ska försöka bryta så gott det går! Få se hur nu detta kommer att fortsätta. Inte lätt, men oj så intressant! Kanske ryggen dessutom framöver kommer att vara rak som en fura, inte krökt som på en säl eller som du senare sagt som på en sjöhäst? Om vi dessutom får ordning på mitt lymfödem som jag har i ena benet vilket är en följd av att jag fick en rostig spik i knät på 80-talet så kommer du och rosenmetoden att tilldelas Nobelpriset! Minst!

  Just nu efter dryga två år så dyker dessutom känslor upp, ser bilder som jag önskar att det hade sett ut när jag var liten. Har då svårt att lämna efter avslutad behandling. Får en kram och ett leende, sedan går jag ut i stora världen igen, trots allt lättad! Vem vet, en vacker dag så kanske jag dessutom vågar krypa ut ur skalet så mycket att det kommer en tår, inte bara en guppande mage med inre gråt!

  Myriam. STORT TACK för det du hjälpt mig med tills nu. Antagligen lång väg kvar !!!!??

 3. Anonym permalink

  Jag kom till den första behandling när jag mådde dåligt, mycket trött, hade inte sovit på flera dagar, ledsen och framförallt mycket ont i kroppen.
  Under behandlingen kom jag till en jättedjup asvlapsning, gamla känslor kom till ytan.
  Efter behanlingen jag var mycket känsligt kunde sova mycket sama natt och har sovit mycket sedan dess.
  Dagen efter jag hade inte lycka mycket ont i kroppen och efter nagra dagar ingen ont alls.
  Jag har haft tidigare många behandlingar och terapier och aldrig kom så djup till själva problemet.

 4. Anonym permalink

  Je ne connaissais pas cette méthode, mais j’avais déjà expérimenté qu’en revivant des émotions en relaxation profonde, je m’en étais libérée, j’allais mieux et me sentais plus forte pour aborder ma vie.
  Je croyais être arrivée pleinement confiante, et (peut être parce que c’était ma 1ère séance?) à deux reprises, je me suis rétractée, n’acceptant pas sur le moment les mots prononcés par Myriam.
  J’ai même ressenti de la colère contre Myriam pour les mots qui m’ont ”touchée”, et j’ai compris que c’était trop dur sur le moment de les intégrer, les accepter…pardon Myriam !

  Les mots ”vrais” font peur et mal . Je fais confiance au corps qui parle (et à Myriam qui ressent bien sûr! )Le corps ne triche pas, donc je n’ai plus qu’à accepter de voir les choses en face et je suis heureuse grâce à ça de pouvoir avancer.

  J’ai aussi découvert que mes explications de mes douleurs faites avec la tête sont toujours fausses, alors qu’en relaxation, l’explication s’impose à moi, et surtout j’ai immédiatement un soulagement, une libération , un mieux être.

  Je veux assumer mes difficultés comme des réalités non plus négatives, mais à surmonter, à inclure de façon positive dans mes expériences de vie prochaines.Pour moi,c’est formidable ça !

  Des tensions ont lâché, mais il y a encore du travail ! Donc, à suivre ….
  Merci Myriam !

 5. Anonym permalink

  Har testat andra kroppsterapier såsom shiatsu och akupressur. Tycker att Rosenmetoden varit den bästa hittills för den som uppskattar mjuk beröring och avslappning. Inte alls flummigt eller new age-liknande, tvärtemot vad många oinsatta kanske tror – uppfattar metoden tvärtom som mycket rationell. Kräver dock en bra kroppsterapeut vilket Myriam är – balanserad, lyhörd och intuitiv. Rekommenderar alla som är intresserade av ökad självkännedom eller avspänning att pröva.

 6. Anonym permalink

  Jag minns att jag inta sa: ta det försiktigt. Ta mer på den här sidan, på armen, sa jag. Jag kände närhet men det gjorde ont i bröstet också. Myriam frågade mig, men jag sa inte hur det kändes. Då mådde jag inte så bra som nu. Nu tror jag att jag kanske skulle våga mig på hennes behandling en gång till.

 7. Anonym permalink

  Det var skönt att bli ”knådad”, väldigt stillsamt. Tänker på hur Myriam arbetade och hur stämningen i rummet var. Hon berättade saker om mig utifrån det hon såg på min kropp. Det stämde bra! Det gjorde mig rätt stillsam i huvudet. Efteråt kändes det som att hjärtat dunkade in i minsta finger – som om hjärtat var överallt.

 8. Henrik Pätzke, konstnär permalink

  Hon hade en lugn framtoning, Myriam. det var rogivande att bli behandlad, hennes händer hade en dämpande effekt på mig. Nästan en religiös upplevelse, som att gå på en andakt. Jag blev mer medveten om kroppen, om avslappning och stumhet. det var interessant att testa Rosenmetoden. I en bild skulle jag beskriva det som en varm, röd och blossande hudfärg!

 9. Lotte Nilsson-Välimaa permalink

  Myriam är en vän. Att möta henne som Rosenterapeut känns ändå professionellt. När jag låg på bänken upplevde jag strömmar uppifrån och ända ner till tårna. Och på andra ställen. Jag fick ont i foten efteråt. Trodde att det var något dåligt men fick vetskap om att det var nog lösgjort spänningar.

 10. Mirjam Lagergren permalink

  Mötet med Myriam är väldigt fint att ha fått uppleva. Hon har integritet, på ett varsamt sätt lyssnade hon in mig då jag fick prova på Rosenmetoden hos henne. Själva beröringen är sådant att det är på vippen att den får mig att gråta. Det är skönt när handen dröjer, lyssnande, precis som om handen hade öron.

 11. Hanna Björklund, Konstnär permalink

  Jag var rädd att det skulle kännas hårt, men det var mjukt och försiktigt. På ett bra sätt! Lungt och rogivande. Jag har aldrig tagit ”helkroppsmassage” förut.

 12. Myriams mjuka varma lyhörda och tydliga händer gör underverk. Genom den mjuka beröringen landar jag i mig själv och slappnar av djupt. Spänningar löses upp och ibland får jag kontakt med känslor jag inte visste fanns där. Efter behandlingen känner jag mig lugn, närvarande och påfylld med kraft.

 13. Pierre Wijk permalink

  Helt utan förväntningar gick jag på min första behandling. Eftersom jag länge varit ett fan av vanlig massage undrade jag ju därför under behandlingspasset vad som egentligen pågick. Helt utan att använda kraft på något sätt arbetade Miryam igenom valda delar av kroppen och samtalade lugnt och lågmält under tiden. Van vid att det skulle göra lite ont började jag tvivla på att detta skulle ha någon större effekt. Efter denna timme kände jag mig märkligt lugn och harmonisk, men det var under promenaden hem som jag verkligen började känna förändring. Alla de spänningar som jag haft i magen pga stress kändes som helt bortblåsta och andningen kändes djup och fri på ett sätt som jag sedan länge glömt hur. Lugnet som infunnit sig under sessionen förstärktes ytterligare och tankarna rörde sig friare. Det var som att hon genom att röra min kropp hade masserat min själ. Svårt att tro? Inte för mig, inte nu längre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s