Hoppa till innehåll

Yrkeserfarenhet

Jag är född 1970 i Södra Frankrike och har växt upp där samt på Tahiti i Stilla Havet. Jag är bosatt i Stockholm sedan 1992 och har två barn, Vincent och Nicolas, födda 1995 och 1999.

Franska är mitt modersmål, men jag pratar flytande både engelska och svenska. Alla dessa 3 språk är mina arbetspråk.

Jag är utbildad forskare inom Human och Medicinskt Genetik från Toulouse och Paris 7-Jussieu / Diderot Universitet ochhar doktorerade inom det ämnet på Karolinska Institutet i Stockholm (1998). Jag forskar på deltid på Institutionen för BioNut vid Novum (Karolinska Institutet) i flera olika forskningsprojekter som har för mål att hitta de genetiska grunder till komplexa sjukdomar eller drag som till exempel, dyslexi (läs och skriv-svårighet), språkstörning eller läpp-, käk- och gomspalt.

Jag blev intresserad av Rosenmetoden för mina egna behov (ryggproblem sedan tidiga tonåren) och började få egna behandlingar 2002. Metoden lockade mitt intresse vidare och jag började utbilda mig hösten 2004 på Axelsons Gymnastiska Institutet i Stockholm. Jag har nu slutfört grundutbildningen (April 2007) samt praktikåret då man har egen praktik och ska ge minst 350 behandlingar, följa ca 50 timmar handledning samt få minst 25 egna behandlingar.

Jag är nu certifierade och verksam Rosenterapeut sedan Februari 2009.